Erdő Péter bíboros New York-i látogatása során a manhattani Magyar Házban találkozott a helyi magyar közösség képviselőivel.

A 2018. március 31-i találkozón a New York-i magyar szervezetek képviselői, a Külföldi Magyar Cserkészszövetség és a New York-i cserkészcsapatok parancsnoka, az Amerikai Magyar Könyvtár és Történeti Társulat, a Szent István Egyházközség Egyesület, a New York-i Arany János Magyar Óvoda és Iskola, a Református és Babtista Egyházak nevében adtak tájékoztatást az aktuális helyzetről, a szervezetek terveiről, problémáiról. A jelenlévők áttekintették a különböző egyházak és felekezetek vallási, kulturális és közösségépítő tevékenységét, valamint terveiket.

Erdő Péter korábban New Yorkban szentmisét mondott a Columbia Egyetem Szent Pál kápolnájában a diákokból és tanárokból álló közösség előtt, majd az egyetem központi épületében megtartotta az idei év Bampton előadását „Vallás és egyház a világi államban” címmel.

A bíboros 2018. január 31-én ünnepi találkozón vett részt az Apostoli Szentszék ENSZ nagykövetségének épületében, továbbá egyeztetett Arthur Schneierrel, a Park East Zsinagóga főrabbijával, az Appeal of Conscience Foundation (Lelkiismeret Alapitvány) elnökével. Ezt követően Timothy Dolan bíborossal, New York érsekével, valamint a régió egyházi vezetőivel találkozott a főpásztor.