Hírek, események

Megváltozott a Főkonzulátus online elérhetősége

Publikálva: 2018. június 18.

Tisztelt Látogató! A közelmúltban megváltozott Magyarország New York-i Főkonzulátusa honlapjának a címe. Az online oldalunkat ezentúl a newyork.mfa.gov.hu címen érheti el. Ezt az oldalt már nem frissítjük. Köszönjük a megértését, várjuk megújult honlapunkon!

Tovább a teljes cikkre

Hagyományos Magyar fesztivál New Brunswick városában

Publikálva: 2018. június 5.

New Brunswick városában (NJ) 2018. június 2-án 43. alkalommal rendezték meg a Magyar Fesztivált. Az eseményen mintegy kétezer érdeklődő jelent meg. A rendezvény 2015 óta egyben a Nemzeti Összetartozás Napját is ünnepli.

Tovább a teljes cikkre

Kerekasztal-beszélgetés amerikai diákokkal a magyarországi zsidó közösség helyzetéről

Publikálva: 2018. május 25.

A magyar-izraeli kapcsolatok, a zsidó közösség magyarországi reneszánsza, valamint az Európában tapasztalható növekvő antiszemitizmus szerepelt a középpontban azon a kerekasztal beszélgetésen, amelyet 2018. május 24-én rendezett Magyarország New York-i Főkonzulátusa Kumin Ferenc New York-i főkonzul és David Harris, az American Jewish Committee (AJC) igazgatója részvételével. A találkozón tucatnyi amerikai középiskolai diák is részt vett, akik az AJC Leaders for Tomorrow nevű programja keretében látogattak el a New York-i magyar külképviseletre.

Tovább a teljes cikkre

Ünnepélyes állampolgársági eskütétel a Főkonzulátuson

Publikálva: 2018. május 18.

2018. május 17-én ünnepélyes állampolgársági eskütételre került sor a New York-i Főkonzulátuson.

Tovább a teljes cikkre

Kárpátalja kincseit mutatták be a New York-i Magyar Házban

Publikálva: 2018. május 17.

A New York-i Magyar Házban is bemutatkozott az a Kárpátalja Kincsei elnevezésű programsorozat, amely a kárpátaljai magyar közösséget hivatott megismertetni az amerikai közönséggel, annak kultúráján, hagyományain, építészetén és a történelmén keresztül. A programsorozat New York mellett Washingtonban és Clevelandban is látható volt.

Tovább a teljes cikkre

New York-i képviseleti irodáját is megnyitotta a Magyar Nemzeti Bank

Publikálva: 2018. május 17.

Május 16-án került sor a Magyar Nemzeti Bank New York-i képviseleti irodájának ünnepélyes megnyitójára. A rendezvényt Nagy Márton, az MNB alelnöke nyitotta meg, Kumin Ferenc, Magyarország New York-i főkonzuljának köszöntőjét követően.

Tovább a teljes cikkre

Kihelyezett konzuli nap a Fairfield és környéke Magyarság részére

Publikálva: 2018. május 15.

Magyarország New York-i Főkonzulátusa kihelyezett konzuli napot tart Fairfield és környéke Magyarság részére. Ideje: 2018. május 30. 10.00 óra
Helyszín: 79 Birchwood Drive CT

Tovább a teljes cikkre

Az Örökkévalóság Háza: a Salgótarjáni utcai zsidó temető – kötetbemutató és előadás New Yorkban

Publikálva: 2018. május 9.

Magyarország New York-i Főkonzulátusa és a Balassi Intézet – New York-i Magyar Kulturális Központ közös szervezésében mutatta be New Yorkban a Nemzeti Örökség Intézete a Salgótarjáni utcai zsidó temetőről szóló kötetének angol nyelvű kiadását.

Tovább a teljes cikkre

Hivatalosan is köszöntötték az American Airlines philadelphiai járatát Budapesten

Publikálva: 2018. május 7.

Hivatalosan is köszöntötték a hét év után Budapestre visszatérő American Airlines philadelphiai járatát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Tovább a teljes cikkre

Az American Airlines elindította Philadelphia-Budapest járatát

Publikálva: 2018. május 7.

Az American Airlines amerikai légitársaság 2018. május 5-én elindította Philadelphia-Budapest járatát. A keleti parti nagyváros repülőterén tartott ünnepségen Szabó László nagykövet mellett Kumin Ferenc főkonzul és Szalay-Bobrovniczky Alexandra Budapest főpolgármester helyettese is megjelent. A jelenlévőket James Kenney Philadelphia polgármestere köszöntötte.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció