Főoldal

Megváltozott a Főkonzulátus online elérhetősége

Publikálva: 2018. június 18.

Tisztelt Látogató! A közelmúltban megváltozott Magyarország New York-i Főkonzulátusa honlapjának a címe. Az online oldalunkat ezentúl a newyork.mfa.gov.hu címen érheti el. Ezt az oldalt már nem frissítjük. Köszönjük a megértését, várjuk megújult honlapunkon!

Tovább a teljes cikkre

Hagyományos Magyar fesztivál New Brunswick városában

Publikálva: 2018. június 5.

New Brunswick városában (NJ) 2018. június 2-án 43. alkalommal rendezték meg a Magyar Fesztivált. Az eseményen mintegy kétezer érdeklődő jelent meg. A rendezvény 2015 óta egyben a Nemzeti Összetartozás Napját is ünnepli.

Tovább a teljes cikkre

Kerekasztal-beszélgetés amerikai diákokkal a magyarországi zsidó közösség helyzetéről

Publikálva: 2018. május 25.

A magyar-izraeli kapcsolatok, a zsidó közösség magyarországi reneszánsza, valamint az Európában tapasztalható növekvő antiszemitizmus szerepelt a középpontban azon a kerekasztal beszélgetésen, amelyet 2018. május 24-én rendezett Magyarország New York-i Főkonzulátusa Kumin Ferenc New York-i főkonzul és David Harris, az American Jewish Committee (AJC) igazgatója részvételével. A találkozón tucatnyi amerikai középiskolai diák is részt vett, akik az AJC Leaders for Tomorrow nevű programja keretében látogattak el a New York-i magyar külképviseletre.

Tovább a teljes cikkre

Ünnepélyes állampolgársági eskütétel a Főkonzulátuson

Publikálva: 2018. május 18.

2018. május 17-én ünnepélyes állampolgársági eskütételre került sor a New York-i Főkonzulátuson.

Tovább a teljes cikkre

New York-i képviseleti irodáját is megnyitotta a Magyar Nemzeti Bank

Publikálva: 2018. május 17.

Május 16-án került sor a Magyar Nemzeti Bank New York-i képviseleti irodájának ünnepélyes megnyitójára. A rendezvényt Nagy Márton, az MNB alelnöke nyitotta meg, Kumin Ferenc, Magyarország New York-i főkonzuljának köszöntőjét követően.

Tovább a teljes cikkre

Kárpátalja kincseit mutatták be a New York-i Magyar Házban

Publikálva: 2018. május 17.

A New York-i Magyar Házban is bemutatkozott az a Kárpátalja Kincsei elnevezésű programsorozat, amely a kárpátaljai magyar közösséget hivatott megismertetni az amerikai közönséggel, annak kultúráján, hagyományain, építészetén és a történelmén keresztül. A programsorozat New York mellett Washingtonban és Clevelandban is látható volt.

Tovább a teljes cikkre

Kihelyezett konzuli nap a Fairfield és környéke Magyarság részére

Publikálva: 2018. május 15.

Magyarország New York-i Főkonzulátusa kihelyezett konzuli napot tart Fairfield és környéke Magyarság részére. Ideje: 2018. május 30. 10.00 óra
Helyszín: 79 Birchwood Drive CT

Tovább a teljes cikkre

Az Örökkévalóság Háza: a Salgótarjáni utcai zsidó temető – kötetbemutató és előadás New Yorkban

Publikálva: 2018. május 9.

Magyarország New York-i Főkonzulátusa és a Balassi Intézet – New York-i Magyar Kulturális Központ közös szervezésében mutatta be New Yorkban a Nemzeti Örökség Intézete a Salgótarjáni utcai zsidó temetőről szóló kötetének angol nyelvű kiadását.

Tovább a teljes cikkre

Hivatalosan is köszöntötték az American Airlines philadelphiai járatát Budapesten

Publikálva: 2018. május 7.

Hivatalosan is köszöntötték a hét év után Budapestre visszatérő American Airlines philadelphiai járatát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Tovább a teljes cikkre

Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki Lengyel Lászlót, a Magyar Tanya alelnökét

Publikálva: 2018. május 5.

Áder János államfő Magyar Arany Érdemkereszttel tüntette ki Lengyel Lászlót, a pennsylvaniai Magyar Tanya elnevezésű kulturális és sportkomplexum alelnökét, az amerikai magyarság kiemelkedő személyiségét.

Tovább a teljes cikkre

Az American Airlines elindította Philadelphia-Budapest járatát

Publikálva: 2018. május 7.

Az American Airlines amerikai légitársaság 2018. május 5-én elindította Philadelphia-Budapest járatát. A keleti parti nagyváros repülőterén tartott ünnepségen Szabó László nagykövet mellett Kumin Ferenc főkonzul és Szalay-Bobrovniczky Alexandra Budapest főpolgármester helyettese is megjelent. A jelenlévőket James Kenney Philadelphia polgármestere köszöntötte.

Tovább a teljes cikkre

Főkonzuli részvétel a Quinnipiac Egyetem éves executive MBA program fogadásán

Publikálva: 2018. május 4.

Kumin Ferenc főkonzul Takács-Carvalho Gábor tudománydiplomáciai és technológiai ügyekért felelős attasé kíséretében részt vett a Quinnipiac Egyetem éves executive MBA program fogadásán.

Tovább a teljes cikkre

Péntekig tekinthető meg a Főkonzulátuson a Kereszt-tűzben kiállítás

Publikálva: 2018. április 25.

A Magyar Nemzeti Múzeum Kereszt-tűzben című kiállítása a közel-keleti üldözött keresztény közösségekről 2018. április 27-e, délután 6 óráig tekinthető meg a Főkonzulátus épületében előzetes bejelentkezés alapján.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország a világon elsőként emelte kormányzati szintre az üldözött keresztények megsegítését

Publikálva: 2018. április 25.

Magyarország a világon elsőként emelte kormányzati szintre az üldözött keresztények megsegítését - mondta Azbej Tristan helyettes államtitkár. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár a Magyar Nemzeti Múzeum Kereszt-tűzben című kiállításának New York-i megnyitója után fontosnak nevezte az üldözött keresztények megsegítésére tett magyar kezdeményezést.

Tovább a teljes cikkre

A 100 éves Hámos Ottót köszöntöttük a 82. utcai Magyar Református Templomban

Publikálva: 2018. április 23.

Dr. Hámos Ottó a New York-i magyar diaszpóra közismert személyisége 2018. április 19-én ünnepelte 100. születésnapját.

Tovább a teljes cikkre

Holokauszttúlélőkről szóló kiállítás nyílt a főkonzulátuson Hiányzó történetek címmel

Publikálva: 2018. április 19.

Herman Ildi fotográfus tárlata a holokauszt magyarországi áldozatainak április 16-i emléknapja alkalmából nyílt meg 2018. április 19-én a főkonzulátus és a magyar kulturális központ közös megemlékezéseként. Az eseményen túlélők is részt vettek.

Tovább a teljes cikkre

Főkonzuli előadás az Európai Unió jövőjéről a Yale Egyetemen

Publikálva: 2018. április 19.

Előadást tartott Kumin Ferenc főkonzul a Yale Egyetem EU Tanulmányok Tanszékén az Európai Unió jövőjét övező dilemmákról és az ezekről kialakuló sajátos közép-európai és magyar álláspontokról.

Tovább a teljes cikkre

Állampolgársági eskü a Főkonzulátuson

Publikálva: 2018. március 26.

2018. március 23-án a New York-i Főkonzulátus ünnepélyes állampolgársági eskütételt tartott, melynek keretében 7 magyar állampolgár vehette át honosítási okiratát.

Tovább a teljes cikkre

Levélben szavazó Választópolgárok figyelmébe!

Publikálva: 2018. március 26.

Tájékoztatjuk Tisztelt Állampolgárainkat, hogy 2018. március 26-án hétfői naptól kezdődően minden hétköznap 9.00-16.00 óráig a New York-i Főkonzulátuson (227 East 52nd Street New York, NY 10022) levélszavazataikat a kiállított urnába helyezhetik el.

Tovább a teljes cikkre

A márciusi ifijakra és a szabadságharc hőseire emlékeztünk

Publikálva: 2018. március 18.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékezett a magyar közösség New Yorkban a kilencven évvel ezelőtt felavatott manhattani Kossuth-szobornál, valamint a New York-i Magyar Házban.

Tovább a teljes cikkre

Felavatásra került Kossuth Zsuzsanna földi nyughelyét megjelölő emléktábla

Publikálva: 2018. március 18.

A Főkonzulátus szervezésében 2018. március 16-án Kumin Ferenc főkonzul és Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára jelenlétében került felavatásra Kossuth Zsuzsanna Magyarország első főápolónője tiszteletére újonnan emelt emléktábla a manhattani First Presbyterian Church-ben.

Tovább a teljes cikkre

Mindennél büszkébbek vagyunk arra, hogy szabadok vagyunk

Publikálva: 2018. március 12.

A magyarok mindennél jobban büszkébbek lehetnek arra, hogy szabadok - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Főkonzulátuson rendezett március 15-ei megemlékezés alkalmából.

Tovább a teljes cikkre

Szijjártó Péter a Főkonzulátuson rendezett fórumon tájékoztatott a Kormány migrációval kapcsolatos álláspontjáról

Publikálva: 2018. március 12.

A külgazdasági és külügyminiszter a magyar közösség képviselői előtt „Világpolitikai változások, Magyarország előtt álló kihívások” címmel tartott előadást, majd válaszolt a jelen lévők kérdéseire. Az eseményt Kumin Ferenc főkonzul moderálta.

Tovább a teljes cikkre

New Yorkban vetítették Enyedi Ildikó díjesélyes filmjét

Publikálva: 2018. február 26.

A Balassi Intézet a film hivatalos észak-amerikai forgalmazójával a Netflix-szel közösen vetítést szervezett a New York-i filmes világ krémjének.

Tovább a teljes cikkre

Megemlékezés és filmvetítés a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján a Magyar Házban

Publikálva: 2018. február 26.

Egykori politikai foglyokkal és jelentős amerikai részvétel mellett emlékezett a New York-i Magyar Kulturális Központ a kommunizmus áldozataira.

Tovább a teljes cikkre

Új magyar állampolgárokat köszöntöttünk

Publikálva: 2018. február 7.

A New York-i Főkonzulátus 2018. február 6-án ünnepélyes állampolgársági eskütételt tartott, amelynek keretében 18 magyar állampolgár vehette át honosítási okiratát.

Tovább a teljes cikkre

Minority SafePack polgári kezdeményezés az őshonos európai kisebbségek jogainak védelméért

Publikálva: 2018. február 6.

Elérte a hatszázezer aláírást az az európai polgári kezdeményezés, ami az őshonos európai kisebbségek törvényi védelmének megteremtését szeretné elérni.

Tovább a teljes cikkre

A magyar közösség képviselőivel találkozott Erdő Péter

Publikálva: 2018. február 1.

Erdő Péter bíboros New York-i látogatása során a manhattani Magyar Házban találkozott a helyi magyar közösség képviselőivel.

Tovább a teljes cikkre

Diaszpóra találkozó a connecticuti Fairfield városában

Publikálva: 2018. január 30.

A connecticuti Fairfield magyar református közösségi házában került megrendezésre 2018. január 28-án az ötödik regionális diaszpóra értekezlet.

Tovább a teljes cikkre

New Yorkban lépett fel Leslie Mandoki és zenekara

Publikálva: 2018. január 30.

New Yorkban adott koncertet hétfőn este a magyar-német Leslie Mandoki és zenekara.

Tovább a teljes cikkre

Tiszteletbeli konzul avatása Buffaloban

Publikálva: 2018. január 24.

2017. január 13-án Buffaloban (NY) tiszteletbeli konzul avatására került sor dr. Forgách Péter személyében

Tovább a teljes cikkre

Molnár Ferenc író születésének 140. évfordulójára emlékeztünk

Publikálva: 2018. január 12.

Ma 140 éve született Molnár Ferenc író. Élete utolsó 12 évét New Yorkban töltötte, de nem csak ezért adózunk különös tisztelettel ebben a városban munkásságának.

Tovább a teljes cikkre

MNKH partneriroda kialakítása, működtetése és üzemeltetése Houston és Miami központtal

Publikálva: 2018. január 10.

Közbeszerzések - Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

Tovább a teljes cikkre

2018-as pályázati felhívás a magyar diaszpóra szervezeteknek a Bethlen Gábor Alaptól

Publikálva: 2018. január 10.

Még egy hetük van a magyar diaszpóra szervezeteknek, hogy benyújtsák 2018-as pályázataikat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. részére.

Tovább a teljes cikkre

Megrendülten búcsúzunk Vas László atyától

Publikálva: 2018. január 8.

A mai napon kaptuk a hírt, hogy 2018. január 7-én itt hagyott bennünket és megtért a Teremtőhöz a passaici (New Jersey) Szent István Egyházközség plébánosa.

Tovább a teljes cikkre

Tájékoztató az Egyesült Államokba történő beutazási és tartózkodási feltételekről

Publikálva: 2017. december 29.

Felhívjuk az Amerikai Egyesült Államokba utazó magyar állampolgárok figyelmét, hogy tervezett utazásuk előtt részletesen tájékozódjanak a legális tartózkodás feltételeiről és a belépés szabályairól.

Tovább a teljes cikkre

Karácsonyi üdvözlet

Publikálva: 2017. december 21.

Dr. Kumin Ferenc Magyarország New York-i főkonzulja, valamint a Főkonzulátus munkatársai nevében szeretnénk boldog karácsonyt kívánni Önöknek!

Tovább a teljes cikkre

Főhajtás a Darr-bányakatasztrófa áldozatai előtt

Publikálva: 2017. december 20.

A Főkonzulátus képviseletében Dr. Kumin Ferenc főkonzul és Dr. Szakács Imre magyar közösségért felelős diplomata emlékezett meg és helyezett el koszorút a Pittsburgh közeli Olive Branch temetőben.

Tovább a teljes cikkre

Betlehemező cserkészek és fiatal zenészek karácsonya

Publikálva: 2017. december 18.

Az idei év utolsó rendezvénye, a cserkészkarácsony, a két New York-i magyar cserkészcsapat, a 7. sz. Erős Gusztáv és a 46. sz. Bánffy Kata alakulat tagjaival, szüleikkel és a cserkészvezetőkkel került megrendezésre.

Tovább a teljes cikkre

„He Made a Way in a Manger” karácsonyi énekkoncert

Publikálva: 2017. december 18.

Az Első Magyar Baptista Gyülekezet 2017. december 17-én tartotta „He Made a Way in a Manger” címmel karácsonyi énekkoncertjét.

Tovább a teljes cikkre

A New York-i Magyar Tudományos Társaság jótékonysági estje

Publikálva: 2017. december 15.

A Főkonzulátus 2017. december 14-én a harmadik alkalommal volt társszervezője a New York-i Magyar Tudományos Társaság jótékonysági estjének.

Tovább a teljes cikkre

Sikeres New York City Medical Technology Forum

Publikálva: 2017. december 15.

A Főkonzulátus 2017. december 12-én látta vendégül a 9. New York City Medical Technology Forumot (NYCMedtech).

Tovább a teljes cikkre

Zárul a Counter/Culture magyar kulturális programsorozat New Yorkban

Publikálva: 2017. december 12.

Gőz László és Szemző Tibor kinematografikus zenei estjével, illetve Böröcz András képzőművészeti performanszával zárul a Counter/Culture elnevezésű New York-i programsorozat, amely a New York Balassi Intézet - New York-i Magyar Kulturális Központ szervezésében valósult meg.

Tovább a teljes cikkre

Esküt tettek az új magyar állampolgárok

Publikálva: 2017. december 8.

2017. december 5-én ünnepélyes állampolgársági eskütételre került sor a New York-i Főkonzulátuson.

Tovább a teljes cikkre

Évzáró üzleti fogadás a Főkonzulátuson

Publikálva: 2017. december 8.

A New York-i Főkonzulátus 2017. december 7-én harmadik alkalommal rendezte meg évzáró üzleti rendezvényét.

Tovább a teljes cikkre

Tokaji borok mutatkoztak be a Főkonzulátuson

Publikálva: 2017. december 6.

A Tokaji Borlovagrend 2017. december 5-én borvacsora keretében mutatta be az észak-magyarországi borvidékhez köthető mintegy tucatnyi különlegességét.

Tovább a teljes cikkre

Konferencia a közel-keleti keresztény közösségek helyzetéről

Publikálva: 2017. december 6.

A közel-keleti keresztény közösségek megőrzésének kérdése szerepelt a középpontban a The Anglosphere Society és a Hudson Institute’s Center for Religious Freedom nevű szervezetek konferenciáján New Yorkban.

Tovább a teljes cikkre

A Mandoki Soulmates “Wings of Freedom“ koncertsorozata debütál New Yorkban

Publikálva: 2017. december 4.

A New York-i Beacon Theatre-ben lép fel 2018. január 29-én este a magyar-német zenész, producer és dalszerző Leslie Mandoki és világsztárokból álló zenekara, a Mandoki Soulmates.

Tovább a teljes cikkre

Filmvetítés és beszélgetés Bódy Gábor díjnyertes filmjéről

Publikálva: 2017. november 30.

A Balassi Intézet szervezésében került sor tegnap este Bódy Gábor Amerikai anzix című filmjének vetítésére.

Tovább a teljes cikkre

Előadások és vita a média 21. századi helyzetéről és szerepéről

Publikálva: 2017. november 29.

Érdekes előadások és élénk vita színesítette a New York-i Magyar Tudományos Társaság 2017. november 28-án, a főkonzulátuson rendezett ülését.

Tovább a teljes cikkre

A Ludwig Múzeum is hozzájárult David Hockney életmű kiállításához a New York-i Metropolitan múzeumban

Publikálva: 2017. november 21.

A budapesti Ludwig Múzeum állandó kiállításából is kölcsönzött képpel nyílt meg a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban (Metropolitan Museum of Art) 2017. november 20-án David Hockney brit művész életmű kiállítása. A hatvanas évek brit Pop art-jának kiemelkedő alakja 1974-ben festette az „Ellenfény francia stílusban” című művét, ami most február közepéig díszíti a világhírű New York-i múzeum Hockney retrospektív tárlatát.

Tovább a teljes cikkre

A magyar származású New York-i ortodox zsidó közösség képviselőivel találkozott Trócsányi László igazságügyi miniszter

Publikálva: 2017. november 16.

A Kárpát-medencében, illetve Magyarországon lévő ortodox zsidó temetők állapotát, azok lehetséges felújítását, valamint az együttműködés lehetőségeit vitatta meg Trócsányi László igazságügyi miniszter a New York-i magyar származású ortodox zsidó közösség képviselőivel.

Tovább a teljes cikkre

Trócsányi László találkozója Arthur Schneier főrabbival

Publikálva: 2017. november 16.

Trócsányi László igazságügyi miniszter 2017. november 15-én, New Yorkban megbeszélést folytatott Arthur Schneierrel, a manhattani Park East zsinagóga főrabbijával, a Lelkiismeret Hívószava Alapítvány elnökével.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország New York-i Főkonzulátusa kihelyezett konzuli napot tart a Fairfield és környéke Magyarság részére

Publikálva: 2017. november 13.

Felhívjuk az ügyfelek figyelmét, hogy 2017 decemberében újabb kihelyezett konzuli napra kerül sor, ezúttal Fairfielden, Connecticutban.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország New York-i Főkonzulátusa kihelyezett konzuli napot tart a Boston és környéke Magyarság részére

Publikálva: 2017. november 3.

Felhívjuk az ügyfelek figyelmét, hogy 2017 novemberében újabb kihelyezett konzuli napra kerül sor, ezúttal Bostonban, Massachussettsben.

Tovább a teljes cikkre

Október 23-i megemlékezés a manhattani 56-os emlékműnél

Publikálva: 2017. október 24.

Nagyszerű érzés volt először ünnepelni október 23-án a teljesen kész manhattani 56-os emlékműnél. Magyarország kormánya nevében ünnepi szónokunk Seszták Miklós miniszter volt.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország New York-i Főkonzulátusa kihelyezett konzuli napot tart a Garfield és Passaic környéke Magyarság részére.

Publikálva: 2017. október 20.

Felhívjuk az ügyfelek figyelmét, hogy 2017 októberében újabb kihelyezett konzuli napra kerül sor, ezúttal Garfield, New Jerseyben.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország New York-i Főkonzulátusa kihelyezett konzuli napot tart a New Brunswick és környéke Magyarság részére.

Publikálva: 2017. október 20.

Felhívjuk az ügyfelek figyelmét, hogy 2017 októberében újabb kihelyezett konzuli napra kerül sor, ezúttal New Brunswick, New Jerseyben.

Tovább a teljes cikkre

Az American Airlines is közvetlen budapesti jártot indít, amelyhez magyar légiutas-kísérőket keres

Publikálva: 2017. október 11.

A LOT nemrég bejelentett két közvetlen budapesti (New York és Chicago) járatindítása után újabb jó híreket kaptunk: az American Airlines is rövidesen összeköti közvetlen járattal Budapestet egy további USA nagyvárossal, Philadelphiával. A tavasszal induló új járatra magyarul beszélő légiutas-kísérőket is keresnek. Részletek a csatolt felhívásokban!

Tovább a teljes cikkre

Megdöbbentő az észak-amerikai erőszakhullám

Publikálva: 2017. október 2.

Megdöbbentőnek nevezte az utóbbi napok észak-amerikai erőszakhullámát az M1 aktuális csatornának nyilatkozva hétfőn a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter közölte, a helyi hatóságok tájékoztatása szerint egyik támadásnak sincs magyar érintettje.

Tovább a teljes cikkre

2017. szeptember 7-én ünnepélyes állampolgársági eskütételre került sor a New York-i Főkonzulátuson

Publikálva: 2017. szeptember 8.

Az eskütevők dr. Kumin Ferenc nagykövet, főkonzultól vehették át a honosítási okiratukat. Kumin Ferenc főkonzul ünnepi beszédében kitért arra, hogy az elmúlt 7 év lehetőséget teremtett azoknak az embereknek, akik szívükben, kultúrájukban, nyelvükben magyarokként éltek, hogy most állampolgárként is a nemzethez tartozhassanak. Magyarország kormánya az idei év november hónapjára reméli, hogy az egymilliomodik magyar állampolgár is esküt tesz.

Tovább a teljes cikkre

Vizi E. Szilveszter látogatása a a New York-i ’56-os Emlékműnél

Publikálva: 2017. augusztus 30.

Augusztus 28-án látogatást tett Vizi E. Szilveszter az MTA volt elnöke a Magyarország Barátai Alapítvány elnöke a New York-i ’56-os Emlékműnél. A programra elkísérte Papp László és Szatai Enikő a New York-i ’56-os Emlékműbizottság elnöke és titkára, valamint dr. Szakács Imre Magyar Közösségi Diplomata.

Tovább a teljes cikkre

Kondoleálás a Spanyol Főkonzulátuson

Publikálva: 2017. augusztus 22.

2017. augusztus 22-én dr. Király Zsuzsanna vezető konzul részvétét fejezte ki a New York-i Spanyol Főkonzulátuson a Barcelonában, illetve Cambrilsban történt merényletekben elhunytak és sérültek miatt.

Tovább a teljes cikkre

A kormány zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben

Publikálva: 2017. július 19.

Magyarország zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel közös budapesti sajtótájékoztatóján. A magyar kormányfő egyben hangsúlyozta: Magyarország bűnt követett el, amikor a második világháborúban nem védte meg zsidó állampolgárait.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország örömmel fogadta Trump kölcsönös tiszteleten alapuló be nem avatkozási politikáját

Publikálva: 2017. július 18.

Magyarország örömmel üdvözölte Donald Trump amerikai elnök kölcsönös tiszteleten alapuló be nem avatkozási politikáját - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a washingtoni konzervatív Heritage Alapítványnál pénteken tartott beszédében.

Tovább a teljes cikkre

New Yorkba és Chicagóba indít járatot a LOT Budapestről

Publikálva: 2017. július 7.

New Yorkba és Chicagóba indít közvetlen járatot jövő nyártól Budapestről a lengyel LOT légitársaság; Szijjártó Péter a pénteki budapesti bejelentésen azt hangsúlyozta, Magyarországnak versenyhátrányt jelentett, hogy nem volt közvetlen összeköttetése az Egyesült Államokkal, noha az Magyarországon a második legnagyobb befektető.

Tovább a teljes cikkre

Az Egyesült New Yorki-i Ortodox Gyülekezetek szervezet közleménye

Publikálva: 2017. június 29.

Az Egyesült New York-i Ortodox Gyülekezetek (United Orthodox Congregations Of New York) haszid zsidó közösségeket tömörítő szervezet a New York-i magyar főkonzulátushoz is eljuttatott közleményben reagált azokra a nyilvánosságra került kritikus véleményekre, amelyek Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét egy múlt heti beszéde miatt antiszemitizmussal vádolták.

Tovább a teljes cikkre

Reconnect Hungary csoport indul Magyarországra

Publikálva: 2017. június 30.

Újra kéthetes útjára indult egy ReConnect Hungary csoport New Yorkból Magyarországra. A Kanadából és az USA egészéből érkezett 18-28 éves magyar származású fiatalok közül sokan most először járnak felmenőik szülőhazájában, és már most biztosra vehetjük: életre szóló élmény lesz számukra ez az út.

Tovább a teljes cikkre

Magyar zászló a külképviselet tetején is

Publikálva: 2017. június 30.

A New York-i külképviselet épületének tetejére is kikerült egy magyar zászló. Hamarosan elkészül az éjszakai kivilágítás is, amivel teljes lesz a kép.

Tovább a teljes cikkre

Bloomberg befektetésösztönző esemény

Publikálva: 2017. június 30.

Június 13-án megrendezésre került a ’Building a Resilient Economy of the Future’ című befektetési rendezvény New Yorkban. Az eseményen mintegy száz fő vett részt a New Yorkban és vonzáskörzetében (Metro Area) lévő üzleti körből.

Tovább a teljes cikkre

Kondoleálás a német főkonzulátuson

Publikálva: 2017. június 30.

Németország New York-i főkonzulátusán Kumin Ferenc főkonzul írt bejegyzést a Helmut Kohl kancellár emlékére nyitott gyászkönyvbe.

Tovább a teljes cikkre

Amerikai Magyar Iskolák Találkozója

Publikálva: 2017. június 13.

Idén június 9-11 között rendezték meg az 5. Amerikai Magyar Iskolák Találkozóját, amely fő programja 10-én a New York-i Főkonzulátuson volt.

Tovább a teljes cikkre

Kondoleálás az osztrák főkonzulátuson

Publikálva: 2017. június 13.

2017. június 13-án dr. Király Zsuzsanna vezető konzul részvétét fejezte ki a New York-i osztrák főkonzulátuson, Alois Mock, Ausztria volt külügyminisztere, egykori alkancellár, az Osztrák Néppárt korábbi vezetője halála okán.

Tovább a teljes cikkre

Állampolgársági eskütétel

Publikálva: 2017. május 30.

A New York-i Főkonzulátuson a május 30-án tartott ünnepélyes állampolgársági eskütétel során 4 magyar állampolgár vehette át honosítási okiratát.

Tovább a teljes cikkre

A First Presbytarian Church támogatja Kossuth Zsuzsanna emlékművének elhelyezését

Publikálva: 2017. május 30.

A New York-i First Presbytarian Church elöljárósága megvizsgálta és megvitatta a főkonzulátus által készített javaslatot, és egyhangú határozattal úgy döntött, hogy támogatja Kossuth Zsuzsanna emlékművének elhelyezését a templom területén.

Tovább a teljes cikkre

Az “1945” vetítése a New York-i Museum of Moving Image-ben

Publikálva: 2017. május 30.

Török Ferenc csodálatos filmjének, az 1945-nek szervezett vetítést a Balassi Intézet és a Magyar Főkonzulátus a New York-i Museum of Moving Image-ben. A Szántó T. Gábor novellájából készült fekete-fehér drámát osztatlan lelkesedéssel fogadta a közönég.

Tovább a teljes cikkre

Találkozó Andrew Hevesi képviselővel

Publikálva: 2017. május 30.

A magyar származású Andrew Hevesi képviselő, New York állam törvényhozása képviselőtestületének tagja látogatott a főkonzulátusra. Az állami politikus konkrét javaslattal érkezett magyarországi tanulmányút megszervezésére egy képviselőtársaiból álló delegáció számára.

Tovább a teljes cikkre

Megemlékezés a holokauszt áldozatairól

Publikálva: 2017. május 30.

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékeztek a Magyar Házban. A Saul fia film vetítetését követően a film főszereplőjével, a New Yorkban élő Röhrig Gézával beszélgettek a jelenlévők.

Tovább a teljes cikkre

Amerikai Magyar Iskolák Találkozója 2017

Publikálva: 2017. május 4.

Közeledik a 2017. évi AMIT konferencia, amelyre ezúton is szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt!

Tovább a teljes cikkre

A magyar alapítású Bethlen Communities kuratóriumi gyűlése

Publikálva: 2017. április 28.

A Bethlen Communities non-for-profit amerikai-magyar reformátusok által fenntartott intézmény 2017. április 25-én tartotta kuratóriumi gyűlését, melyre Kumin Ferenc főkonzul is meghívást kapott.

Tovább a teljes cikkre

Raoul Wallenberg nevét viselő tér „újra avatása”

Publikálva: 2017. április 28.

Kumin Ferenc főkonzul is részt vett a több New York-i zsidó szervezet és zsidó származású helyi politikai vezető által szervezett szabadtéri rendezvényen, New York Queens városrészében.

Tovább a teljes cikkre

Magyar-Lengyel Barátság Napja

Publikálva: 2017. április 28.

2017 május 12. napján rendezik meg a IV. Magyar-Lengyel Barátság Napját New York-ban. A regisztráció kötelező, a meghívó a cikk tartalmi részében megtekinthető.

Tovább a teljes cikkre

Amerikai Magyar Akadémikusok Szövetsége második találkozója

Publikálva: 2017. április 12.

Második alkalommal gyűltek össze az Egyesült Államokban dolgozó magyar akadémikusok, hogy bemutassák egymásnak aktuális kutatásaikat, kicseréljék tapasztalataikat és jobban megismerjék egymást.

Tovább a teljes cikkre

Kiállítás nyílt Puskás Ferenc születésének 90. évfordulója alkalmából a New York-i Magyar Főkonzulátuson

Publikálva: 2017. március 31.

Puskás Ferenc születésének 90. évfordulójára időzítve nyitotta meg dr. Kumin Ferenc nagykövet, főkonzul a „Puskás Öcsi New Yorkban” című kiállítást.

Tovább a teljes cikkre

A magyar kormány részvétét fejezi ki az áldozatok családjainak

Publikálva: 2017. március 22.

A magyar kormány részvétét fejezi ki a londoni merénylet áldozatai családjának, és mielőbbi, gyors gyógyulást kíván a sérülteknek - tudatta a külügyi tárca szerda este az MTI-vel.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció