Kumin Ferenc főkonzul Takács-Carvalho Gábor tudománydiplomáciai és technológiai ügyekért felelős attasé kíséretében részt vett a Quinnipiac Egyetem éves executive MBA program fogadásán.

A több mint 10 éve futó program élén Christopher Ball professzor az egyetem Közép-Európai Intézetének vezetője, Magyarország connecticuti tiszteletbeli konzulja áll.

Az eseményen több mint 80 fő, a 15 magyar MBA hallgatón kívül helyi üzletemberek, az egyetem munkatársai és vezetői, a helyi magyar és közép-európai diaszpóra képviselői vettek részt. A főkonzul ünnepélyesen átadta a hallgatókból álló üzleti konzultációs csapat tagjainak az ajánló leveleit.

A 2016 szeptemberében indult program keretében az egyetem üzleti szakos hallgatói egy szemeszteren keresztül kutatói, tanácsadási és projekmendzsment támogatást nyújtanak magyar cégeknek. A vállalatok amerikai piaci segítséget, a hallgatók szakmai gyakorlatot, a cégtől ajánlást, az egyetemtől tanulmányi kreditet kapnak. A hallgatók részvétele szintén önkéntes alapon, térítésmentesen történik.