Hírek, események

2017. július 19. 10:03

A kormány zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben

Magyarország zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel közös budapesti sajtótájékoztatóján. A magyar kormányfő egyben hangsúlyozta: Magyarország bűnt követett el, amikor a második világháborúban nem védte meg zsidó állampolgárait.

2017. július 18. 9:17

Magyarország örömmel fogadta Trump kölcsönös tiszteleten alapuló be nem avatkozási politikáját

Magyarország örömmel üdvözölte Donald Trump amerikai elnök kölcsönös tiszteleten alapuló be nem avatkozási politikáját - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a washingtoni konzervatív Heritage Alapítványnál pénteken tartott beszédében.

2017. július 7. 15:32

New Yorkba és Chicagóba indít járatot a LOT Budapestről

New Yorkba és Chicagóba indít közvetlen járatot jövő nyártól Budapestről a lengyel LOT légitársaság; Szijjártó Péter a pénteki budapesti bejelentésen azt hangsúlyozta, Magyarországnak versenyhátrányt jelentett, hogy nem volt közvetlen összeköttetése az Egyesült Államokkal, noha az Magyarországon a második legnagyobb befektető.

2017. június 30. 12:25

Reconnect Hungary csoport indul Magyarországra

Újra kéthetes útjára indult egy ReConnect Hungary csoport New Yorkból Magyarországra. A Kanadából és az USA egészéből érkezett 18-28 éves magyar származású fiatalok közül sokan most először járnak felmenőik szülőhazájában, és már most biztosra vehetjük: életre szóló élmény lesz számukra ez az út.

2017. június 30. 12:23

Magyar zászló a külképviselet tetején is

A New York-i külképviselet épületének tetejére is kikerült egy magyar zászló. Hamarosan elkészül az éjszakai kivilágítás is, amivel teljes lesz a kép.

2017. június 30. 12:20

Bloomberg befektetésösztönző esemény

Június 13-án megrendezésre került a ’Building a Resilient Economy of the Future’ című befektetési rendezvény New Yorkban. Az eseményen mintegy száz fő vett részt a New Yorkban és vonzáskörzetében (Metro Area) lévő üzleti körből.

2017. június 30. 12:19

Kondoleálás a német főkonzulátuson

Németország New York-i főkonzulátusán Kumin Ferenc főkonzul írt bejegyzést a Helmut Kohl kancellár emlékére nyitott gyászkönyvbe.

2017. június 29. 9:52

Az Egyesült New Yorki-i Ortodox Gyülekezetek szervezet közleménye

Az Egyesült New York-i Ortodox Gyülekezetek (United Orthodox Congregations Of New York) haszid zsidó közösségeket tömörítő szervezet a New York-i magyar főkonzulátushoz is eljuttatott közleményben reagált azokra a nyilvánosságra került kritikus véleményekre, amelyek Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét egy múlt heti beszéde miatt antiszemitizmussal vádolták.

2017. június 13. 16:38

Amerikai Magyar Iskolák Találkozója

Idén június 9-11 között rendezték meg az 5. Amerikai Magyar Iskolák Találkozóját, amely fő programja 10-én a New York-i Főkonzulátuson volt.

2017. június 13. 16:28

Kondoleálás az osztrák főkonzulátuson

2017. június 13-án dr. Király Zsuzsanna vezető konzul részvétét fejezte ki a New York-i osztrák főkonzulátuson, Alois Mock, Ausztria volt külügyminisztere, egykori alkancellár, az Osztrák Néppárt korábbi vezetője halála okán.