Születésének 200. évfordulója alkalmából 2017 Kossuth Zsuzsanna emlékéve. Kossuth Lajos húgára mint a Forradalom nagyasszonyára és a nemzet első főápolójára emlékezünk. Rövid, áldozatokkal teli élete hazájától távol, New Yorkban ért véget.

Csorba László történészprofesszor páratlanul értékes kutatásainak köszönhetően pontosan tudjuk, hogy hol van a nyughelye a városban. Négy napja volt a jeles születésnapi évforduló, amelynek úgy szerettünk volna különös hangsúlyt adni, hogy felkerestük Manhattan Greenwich Village kerületében található First Presbyterian Church vezetőit, és elindítottuk azt a folyamatot, amelynek végeredménye reményeink szerint Kossuth Zsuzsanna nyughelyének méltó megjelölése lesz. 

A képen Kumin Ferenc főkonzul, Király Zsuzsanna vezető konzul és a templom vezetői azon a helyen állnak, ahol a kutatások tanúsága szerint pár méteren belül lehet a föld alatti kripta. A temetőt évtizedekkel ezelőtt felszámolták, most gyep borítja, de maradványok ott vannak a föld alatt. A templom munkatársai nagy nyitottsággal álltak a kezdeményezéshez, vezető testületük a jövő hónapban dönt egy emlékmű befogadásáról.