Ebben az évben a New York-i Főkonzulátus és a Balassi Intézet New York-i Kulturális Központja a Magyar Házzal közös szervezésben emlékezett meg január 22-én a Magyar Kultúra Napjáról.

A megnyitó beszédet dr. Kumin Ferenc nagykövet, főkonzul tartotta, majd irodalmi szemelvények kíséretében mutatkozott be Pankovits Nikolett egyedi hangzásvilágú zenekarával, amely a magyar népzene, a jazz és a latin-amerikai érzéki ritmusok különleges fúziója volt. Közreműködött Boncz Ádám színművész, akit a New York-i közönség Köves Gyuriként ismerhet meg Kertész Imre Sorstalanság színházi adaptációjából.

A sikeres estét a mintegy 80 fős nézőközönség gyakori tapssal hallgatta végig. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a nemrégiben hivatalba lépett New York-i Lengyel Főkonzul, Maciej Golubiewski úr és felesége is.

A műsor végén a New York-i magyar diaszpóra jelenlévő képviselői Nagy Ildikó igazgató asszony kedves szavai által köszöntek el a közeljövőben Magyarországra hazatérő Romsics Gergely igazgatótól.