Idén március 12-én tartotta a New York-i magyar közösség március 15-i ünnepségét, hagyományosan a Riversideon található Kossuth-szobornál, mely mellett mostanra teljesen elkészült az ’56-os Emlékmű díszburkolata és parkosítása is.

Az évszakhoz képest kellemetlenül hideg időben az ünnepséget jelenlétével megtisztelte George Pataki volt kormányzó, New York városa részéről Gale A. Brewer, Manhattan Borough President, Colleen Bell volt nagykövet, a Riverside Park Conservancy elnöke John Herrold és Jonathan Kuhn a város parkbizottságának művészeti és történeti igazgatója.

A helyi cserkészek bevonulását követően az amerikai és magyar himnuszok hangzottak el, majd a beszédeket követően az ’56-os emlékmű felszentelése történt Vas László plébános és Fogarasi Anita lelkészek közreműködésével.


 A Magyar Kormány nevében Szilágyi Péter, Szemerkényi Réka és Kumin Ferenc helyezett el koszorút Kossuth Lajos szobránál.

 

A szabadtéri rendezvényt követően a New York-i Magyar Házban folytatódott az ünnepi műsor, melynek  keretében női énekkar, az Arany János Magyar Iskola tanulói és a helyi néptánccsoport lépett fel a Fényes Banda zenekar muzsikájára.