A mai napon kaptuk a hírt, hogy 2018. január 7-én itt hagyott bennünket és megtért a Teremtőhöz a passaici (New Jersey) Szent István Egyházközség plébánosa.

Nehéz felfogni a hírt még akkor is, ha tudtuk, hogy ünnepek előtti hazautazása akár az utolsó útja is lehet. Bíztunk benne, hogy nagyváradi orvosi kezelése javíthat hirtelen jött súlyos betegségén.

Halála nem csupán plébániája hívei, de az egész amerikai magyarság számára óriási veszteség.

Nyugodjék békében!

Emlékezzünk rá önéletrajzából vett sorokkal:

"Nagyváradon születtem 1965. április 27-én református családban. Szentelésem után rövid kápláni szolgálat után Hegyközcsatár h. plébánosa a hozzátartozó filiákkal, illetve a nagyváradi Szent László Katolikus Gimnázium és a Máltai Szeretetszolgálat lelkivezetője. Következő évtől Rómában a Pápai Magyar Intézet lakója és a Gregoriana Egyetem diákja voltam.

2000 nyarán főpásztori kérésre az Illinois állambeli Chicagói Szent István templomba érkeztem nyári kisegítésre. Francis George chicagói bíboros kérésére és Tempfli József megyéspüspököm beleegyezésével, tanulmányaimat a Mundelein Egyetem Teológia Karán folytattam, közben a Szt. István templom híveinek lelkipásztori ellátását biztosítottam, rezidens, káplán majd 2003-2007 plébániai kormányzó beosztásban.

Chicagóban végzett munkásságomért megkaptam a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét 2008-ban.

2007. december 1-től Ft. Kiss Barnabás OFM a külföldi magyarok püspökének észak amerikai delegátusának kérésére átvettem a magyar lelkipásztor nélkül maradt New Jersey állambeli passaici Szt. István templom vezetését, kormányzó beosztásban.

2017. augusztus 29-től a patersoni egyházmegyétől teljes jogkörű plébánosi kinevezést kaptam."