2017. január 13-án Buffaloban (NY) tiszteletbeli konzul avatására került sor dr. Forgách Péter személyében

Az avatási ünnepséget megelőzően kihelyezett konzuli fogadónapot és a közelgő országgyűlési választásokról szóló elődást tartottak a Főkonzulátus vezető konzulja és magyar közösségi diplomatája.

Az ünnepségre a buffalói Magyar házban került sor, ahol dr. Király Zsuzsanna vezető konzul közel 100 ember jelenlétében adta át dr. Forgách Péter tiszteletbeli konzulnak a kinevezési okiratát. A tiszteletbeli konzul illetékessége New York Upstate konzuli kerületre terjed ki.

Dr. Forgách Péter szemészprofesszor a piarista rend alapítójáról elnevezett Calasanctius magyar fiataloknak szóló ösztöndíjprogram életre hívójaként és működtetőjeként vált ismertté Magyarországon és az Egyesült Államokban, de rendszeresen szervez a buffalói egyetem közgazdász hallgatói számára is tanulmányutakat Magyarországra.

Az ünnepi avatást megelőzően dr. Szakács Imre magyar közösségi diplomata a közelgő országgyűlési választásokra történő regisztráció módjáról tartott előadást a megjelenteknek, dr. Király Zsuzsanna vezető konzul pedig kihelyezett konzuli fogadónapot tartott.

Az eseményről az MTI és a Duna Televízió Ötkontinens című műsora tudósított.