Gőz László és Szemző Tibor kinematografikus zenei estjével, illetve Böröcz András képzőművészeti performanszával zárul a Counter/Culture elnevezésű New York-i programsorozat, amely a New York Balassi Intézet - New York-i Magyar Kulturális Központ szervezésében valósult meg.

A tavasszal kezdődött programsorozat a hatvanas és hetvenes évek alternatív művészeit és önkifejezési kísérleteit állította reflektorfénybe. A Balassi Intézet a sorozat lezárásaként két estén átívelő különleges programcsokrot szervez.

Hétfőn, 2017. december 12-én New York egyik legrégebben működő multimédia-koncerthelyszínén, az Experimental Intermedia termében lépett fel a Fodderbasis Tandem, azaz Gőz László és Szemző Tibor, a 180-as Csoport alapítói, egy kinematografikus zenei esten.

Csütörtökön, 2017. december 14-én a Radiator Gallery projektterében mutatja be Böröcz András képzőművész a The Roll of the Dice című performanszát.

A programciklus mintegy fél tucat eseményen keresztül mutatta be a késői szocializmussal szembeni kulturális szubverzió stratégiáit, az ezekhez kapcsolódó kísérleti művészeti alkotásokat és általánosságban a kísérleti és saját kontextusukban provokatívan ható kulturális-társadalmi áramlatok általános érvényű hozzájárulásait a jelen magas- és tömegkultúrájához.

(MTI/Magyarország New York-i Főkonzulátusa)

Fotók: Magyarország New York-i Főkonzulátusa